Κοιλιοπλαστική

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η κατασκευή και εμφάνιση του κοιλιακού τοιχώματος καθορίζεται από κληρονομικούς παράγοντες, από την μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους και από την ποιότητα του δέρματος. Οι πρόσθιοι μύες της κοιλιάς  μπορεί επίσης να εξασθενήσουν και να απομακρυνθούν από τη μέση γραμμή, κυρίως μετά από εγκυμοσύνη, και το δέρμα να εμφανίζει ρωγμές, ανώμαλες γραμμώσεις ή και ουλές. Η αισθητική κοιλιοπλαστική αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και απευθύνεται  τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες με χαλάρωση και απώλεια του φυσιολογικού περιγράμματος του κοιλιακού τοιχώματος.

 Μαζί με τη γιατρό θα συζητήσετε το επιθυμητό σχήμα της κοιλιάς και η επέμβαση θα σχεδιαστεί με βάση τη γραμμή του μαγιώ.

Με την κοιλιοπλαστική επιτυγχάνεται διόρθωση του πρόσθιου προφίλ του κορμού, επίπεδο και σφιχτό στομάχι, με αποτέλεσμα οι άνδρες και οι γυναίκες να νιώθουν άνετα στα ρούχα που επιθυμούν και να αποκτούν αυξημένη αυτοπεποίθηση.

Ενδείξεις

  • Αποδυνάμωση του κοιλιακού τοιχώματος με χαλάρωση του δέρματος, μετά από απώλεια βάρους, συχνά με ραγάδες του δέρματος και διάσταση των κάθετων κοιλιακών μυών και σε ακραίες περιπτώσεις με κοιλιοκήλη
  • Κρεμάμενη «ποδιά» από χαλαρωμένο δέρμα μετά από μεγάλη απώλεια βάρους
  • Ανεπιθύμητες ουλές και εξογκώματα στο κάτω μέρος της κοιλιάς μετά από χειρουργικές τομές.

 

Διάρκεια επέμβασης: ανάλογα με τα ευρήματα περίπου 2-3 ώρες.

 

Τύπος αναισθησίας: γενική αναισθησία.

 

Νοσηλεία  για 1-2 ημέρες. Επιστροφή σε ήπιες δραστηριότητες μετά από 2-3 εβδομάδες.

 

Επέμβαση

Με οριζόντια τομή πάνω από το εφήβαιο, αφαιρούνται το χαλαρωμένο δέρμα και το περίσσειο λίπος της κοιλιάς και στη συνέχεια το υπόλοιπο δέρμα και λίπος ανασηκώνονται μέχρι τις πλευρές και το στέρνο. Συμπλησιάζονται οι μύες της κοιλιάς και έτσι βελτιώνεται το περίγραμμα της μέσης. Αν υπάρχουν αδυνατισμένα σημεία στους μυς, αυτά συρράπτονται με ειδικές μεθόδους ώστε να ενισχυθούν.

Ο ομφαλός μετατοπίζεται στη νέα του θέση ώστε να φαίνεται νεανικός και φυσιολογικός, χωρίς να φαίνεται ουλή γύρω από αυτόν και ταυτόχρονα να επιτευχθούν οι ιδανικές αναλογίες.

Σε ασθενείς με περίσσειο λίπος στην κοιλιά, γίνεται ταυτόχρονα και λιποαναρρόφηση.

Η τομή και η συρραφή της κοιλιοπλαστικής γίνονται κατά τρόπο ώστε η ουλή να είναι διακριτική και να κρύβεται τελείως από το μαγιώ. Οι ραγάδες στο κατώτερο κοιλιακό τοίχωμα εξαφανίζονται και όσες παραμένουν είναι ελάχιστα ορατές και μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως με έγχυση αυτόλογου λίπους και χρήση laser.

 

Μετά την επέμβαση

  • Φοράτε την ειδική ζώνη υποστήριξης της κοιλιάς  για 3 μήνες
  • Τα ράμματα αφαιρούνται μετά 2-3 εβδομάδες
  • Περιποίηση της τομής με κρέμα και μασάζ γίνεται μετά την αφαίρεση των ραμμάτων.
  • Ελαφρά σωματική δραστηριότητα επιτρέπεται μετά 3 ημέρες
  • Αποφεύγετε την έντονη σωματική άσκηση και τα σπορ για 3 μήνες.

Copyright © 2018 Aesthiplasty.com

Search