Ανόρθωση Μαστού

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΟΥ (ΜΑΣΤΟΠΗΞΙΑ)

Η χαλάρωση και η πτώση των μαστών μπορεί να είναι αποτέλεσμα απώλειας βάρους, εγκυμοσύνης ή και γήρανσης.

Με την ανόρθωση των μαστών επιτυγχάνεται η τοποθέτησή τους στη σωστή θέση, η ταυτόχρονη ανύψωση της θηλής και το αποτέλεσμα είναι σφριγηλό και νεανικό στήθος.

Ενδείξεις

 
Χαλάρωση, πτώση και απώλεια της σφριγηλότητας των μαστών μετά από εγκυμοσύνη, απώλεια βάρους ή εξαιτίας της γήρανσης. Με την πτώση των μαστών μετατοπίζεται προς τα κάτω και η θέση των θηλών.

 

Διάρκεια επέμβασης: ανάλογα με την περίπτωση 2-3 ώρες.

 

Τύπος αναισθησίας: γενική αναισθησία.

 

Νοσηλεία για 1 ημέρα.

 

Επέμβαση

Πριν την επέμβαση και μαζί με τη γιατρό θα αποφασίσετε το ιδανικό σχήμα και μέγεθος για τους μαστούς. Η ιδανική θέση για τη θηλή είναι περίπου στο ύψος της μεσότητας του βραχίονα.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι πλαδαροί ιστοί ανασχηματίζονται και οι μαστοί ανυψώνονται μαζί με τις θηλές. Επίσης η θηλαία άλως, η οποία στον πτωτικό μαστό είναι συνήθως μεγάλη, μειώνεται στα 4 περίπου εκατοστά σε διάμετρο.

Η μέθοδος μαστοπηξίας εξαρτάται από το μέγεθος των μαστών. Για μικρούς μαστούς, η τομή γίνεται απλά γύρω από τη θηλαία άλω (τεχνική Benelli). Σε μέτριου μεγέθους μαστούς, η τομή γίνεται γύρω από τη θηλαία άλω και  επίσης κάθετα στο κάτω μέρος του μαστού προς τη μέση της υπομάστιας πτυχής (τεχνική Lejour). Τέλος, για μεγαλύτερους μαστούς εφαρμόζεται μια τεχνική με τομή σε σχήμα L.

Όποια μέθοδος και να χρησιμοποιηθεί, το αποτέλεσμα είναι συμμετρικοί, στρογγυλοί, γεμάτοι και σφριγηλοί μαστοί με ουλές που φαίνονται ελάχιστα.

Σε περίπτωση μεγάλης απώλειας βάρους, καλό είναι να τοποθετείται και ένθεμα, ώστε να επιτευχθεί ένα στήθος σφριγηλό, με όμορφο περίγραμμα και αποτέλεσμα που να διαρκεί.

 

Μετά την επέμβαση

  • Φοράτε τον ειδικό στηθόδεσμο για 3 μήνες
  • Αφαίρεση ραμμάτων σε 2 εβδομάδες
  • Η περιποίηση των τομών με μασάζ και κρέμα μπορεί να αρχίσει μετά την αφαίρεση των ραμμάτων
  • Αποφυγή φυσικής άσκησης, κυρίως ανύψωσης των χεριών για 3 εβδομάδες
  • Αποφυγή σπορ για 2- 3 μήνες

Copyright © 2018 Aesthiplasty.com

Search