Ρινοπλαστική

ΡΙΝΟΛΑΣΤΙΚΗ

Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που αλλάζει το σχήμα και το μέγεθος της μύτης. Η μύτη είναι το προέχον χαρακτηριστικό του ανθρώπινου προσώπου και παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του προσώπου αλλά και στη λειτουργία της αναπνοής. Η επέμβαση της ρινοπλαστικής σχεδιάζεται με πολλή προσοχή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις κλινικές και αισθητικές παραμέτρους και πραγματοποιείται με πολύ λεπτούς και ακριβείς χειρισμούς και με απόλυτο σεβασμό στους ιστούς.

 Με την αισθητική ρινοπλαστική αλλάζει το σχήμα και το μέγεθος της μύτης, και επίσης μπορούν να αλλάξουν το σχήμα και ο όγκος του ακρορρινίου, το σχήμα και το άνοιγμα των ρωθώνων, όπως και η γωνία ανάμεσα στη μύτη και το άνω χείλος.

Ενδείξεις

 • Δυσμορφίες της μύτης συγγενείς ή μετατραυματικές.
 • Διόρθωση της σπασμένης μύτης, του ύβου (καμπούρας)
 • Διόρθωση της εφιππιοειδούς μύτης μετά από τραύμα ή προηγούμενη αποτυχημένη επέμβαση.
 • Διόρθωση του μεγέθους και του όγκου της μύτης και του ακρορρινίου.
 • Αποκατάσταση ρινοφύματος.

 

Διάρκεια επέμβασης: Από 1 έως 3 ώρες ανάλογα με τα προεγχειρητικά ευρήματα.

 

Τύπος αναισθησίας: γενική αναισθησία. Μικρές διορθώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με τοπική αναισθησία.

 

Απαιτείται νοσηλεία: συνήθως 24 ωρών. Μπορείτε να εμφανιστείτε δημόσια σε 1 εβδομάδα, μόλις αφαιρεθεί ο μικρός νάρθηκας που καλύπτει τη μύτη.

 

Επέμβαση
Η επέμβαση της ρινοπλαστικής σχεδιάζεται προσεκτικά και εξατομικευμένα και πάντοτε μετά από συνεργασία της γιατρού με τον/την ασθενή.

Η επέμβαση στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται με τομή στο εσωτερικό της μύτης και κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχουν ουλές εξωτερικά. Σπανιότερα γίνεται με μικρή τομή στο κάτω μέρος της μύτης και η ουλή πρακτικά είναι επίσης αόρατη.

Μετά την ολοκλήρωση των χειρουργικών χειρισμών, οι ιστοί της μύτης επανασυναρμολογούνται και ευθυγραμμίζονται στο νέο της σχήμα και μέγεθος και συρράπτονται οι μικρές τομές. Ειδικά ταμπόν εισάγονται στους ρώθωνες ώστε να μην αιμορραγήσει η μύτη, ενώ ένας μικρός νάρθηκας, που διαμορφώνεται ακριβώς στο σχήμα της μύτης, τοποθετείται πάνω σε αυτήν για να την προστατεύει.

Επιπλέον,  η ρινοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με επέμβαση αύξησης ή μείωσης στο πηγούνι, ώστε να επιτευχθεί ένα ελκυστικό  προφίλ του προσώπου.

 

Μετά την επέμβαση

 • Χρησιμοποιείτε ψυχρά επιθέματα στο μέτωπο και τα μάγουλα για 15  λεπτά κάθε 2 ώρες, ώστε να περιοριστεί το πρήξιμο και οι εκχυμώσεις.
 • Κρατάτε το κεφάλι ανυψωμένο  τις πρώτες 2-3 ημέρες ώστε να μειωθεί το οίδημα.
 • Χρησιμοποιείτε τις ειδικές σταγόνες και κρέμες για τη μύτη που θα σας συστήσει η γιατρός, ώστε να διευκολύνετε την αναπνοή.
 • Τα εσωτερικά ράμματα δε χρειάζονται αφαίρεση, τα εξωτερικά αφαιρούνται σε 5-7 ημέρες
 • Ο νάρθηκας της μύτης αφαιρείται μετά από μια εβδομάδα και η μύτη καλύπτεται με μια μαλακή ταινία στο χρώμα του δέρματος για ακόμη μια εβδομάδα
 • Αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα και τα σπορ για 4-6 εβδομάδες.

Copyright © 2018 Aesthiplasty.com

Search