Facelift

FACELIFT

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα του προσώπου και του λαιμού χαλαρώνει και οι ρυτίδες στα μάγουλα και το μέτωπο βαθαίνουν. Εμφανίζονται πτώση και χαλάρωση στα όρια της κάτω γνάθου και κάτω από το πηγούνι, ενώ γίνονται ορατές επιμήκεις χορδές στο λαιμό.

Οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση του προσώπου είναι η ηλικία, η γενετική προδιάθεση και η κληρονομικότητα, προσωπικές συνήθειες, αυξομειώσεις του βάρους, η βαρύτητα και η έκθεση στον ήλιο.

Με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, την επικράτηση νεανικών προτύπων ομορφιάς και την αύξηση του γηράσκοντος πληθυσμού, το λίφτινγκ έχει γίνει από τις πιο περιζήτητες και δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής.

Η ανανέωση του προσώπου, γνωστή ως  face lift ή απλά λίφτινγκ, ή επιστημονικά  «ρυτιδεκτομή», προσδίδει στο πρόσωπο μια ξεκούραστη και νεανική όψη, διατηρώντας τη φυσική έκφραση του και αυξάνει την αυτοπεποίθηση των ασθενών.

Ενδείξεις

 • Μεταβολές στην κατανομή του υποδόριου ιστού, με επακόλουθο την πτώση και χαλάρωση των μαλακών ιστών του προσώπου, βαθιές ρινοχειλικές αύλακες (ρυτίδες ανάμεσα στη μύτη και τις γωνίες του στόματος) και πτώση και χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου ειδικά στην κάτω γνάθο
 • Επιπέδωση των καμπυλοτήτων στο περίγραμμα του προσώπου
 • Χαλάρωση του δέρματος του προσώπου και πολλές ρυτίδες
 • Πολλές και βαθιές ουλές ακμής που δεν ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε άλλες μεθόδους εξάλειψης (fractional laser,  δερμοαπόξεση)

 

Διάρκεια επέμβασης: 2-6 ώρες, ανάλογα με τα προεγχειρητικά ευρήματα.

 

Τύπος αναισθησίας: γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία μαζί με ήπιο ηρεμιστικό για μικρότερες διορθώσεις.

 

Νοσηλεία  για 24 ώρες. Μπορείτε να εμφανιστείτε δημόσια σε 10 περίπου ημέρες.

 

Επέμβαση
Πριν την επέμβαση δε χρειάζεται κούρεμα ή ξύρισμα των μαλλιών. Οι τομές για το facelift  κρύβονται στην άκρη του πρόσθιου ορίου του αυτιού, γύρω από το λοβίο και πίσω από τα αυτιά προχωρώντας μέσα στο τριχωτό τμήμα του κεφαλιού.

Μετά από τη σύσφιξη μιας λεπτής ινώδους μεμβράνης κάτω από το δέρμα του προσώπου, που λέγεται SMAS, αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα, αφού τεντωθεί ελαφρά, ώστε να αποφευχθεί  τυχόν τράβηγμα των ραμμάτων. Οι τομές κρύβονται καλά μέσα σε φυσικές πτυχώσεις του προσώπου και συρράπτονται με χρήση λεπτών ραμμάτων και εφαρμογή εκλεπτυσμένων χειρισμών.  Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνονται σχεδόν αόρατες ουλές και εξασφαλίζονται άριστες συνθήκες επούλωσης.

Μετά την επέμβαση τοποθετείται χαλαρή περίδεση.

Το facelift μπορεί- και όταν χρειάζεται πρέπει- να συνδυάζεται με επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο, το λαιμό και κάτω από το πηγούνι. Το περίσσεια λίπος στο πρόσωπο και το λαιμό αναρροφάται και στη συνέχεια μπορεί να τοποθετηθεί στα σημεία εκείνα του προσώπου που έχουν χάσει τον όγκο τους. Έτσι μπορούν να αποκαθίστανται με αυτόλογο λίπος οι καμπύλες στο πρόσωπο που έχουν πτώση ή επιπέδωση. Το λίπος αυτό από τον ίδιο τον ασθενή δεν λειτουργεί απλά γεμίζοντας τον όγκο, αλλά ως βιοενεργός ιστός, που περιέχει βλαστοκύτταρα και βελτιώνει τη ροή του αίματος  και την ποιότητα του δέρματος.

 

Μετά την επέμβαση

 • Εφαρμόστε ψυχρά επιθέματα στο πρόσωπο
 • Κρατείστε το κεφάλι ανυψωμένο για να ελαττωθεί το οίδημα και οι εκχυμώσεις
 • Μπορείτε να λουστείτε σε 4 ημέρες
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε make up σε 5 ημέρες.
 • Τα ράμματα αφαιρούνται σε 10- 14 ημέρες
 • Μασάζ με κρέμες στις ουλές γίνεται μετά την αφαίρεση των ραμμάτων
 • Μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας σε 4 εβδομάδες
 • Αποφύγετε την σωματική άσκηση και τα σπορ για 6 εβδομάδες

Copyright © 2018 Aesthiplasty.com

Search