Αυξητική Στήθους

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Με την αυξητική επέμβαση στους μαστούς αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά προβλήματα ασυμμετρίας, υποπλασίας ή απώλειας του όγκου των μαστών. Η τελευταία μπορεί να οφείλεται σε θηλασμό, απώλεια βάρους ή γήρανση. Οι ασθενείς συχνά νιώθουν μειονεκτικά, εξαιτίας της εμφάνισής τους και της έλλειψης των χαρακτηριστικών και των αναλογιών που προσδίδουν θηλυκότητα.
Η αύξηση του μεγέθους των μαστών επιτυγχάνεται με τη χρήση ενθεμάτων ή αυτόλογου λίπους από την ίδια την γυναίκα και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μαστών σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα, με όμορφο σχήμα και σωστές διαστάσεις.

Ενδείξεις

  • Oι διαταραχές της ανάπτυξης των μαστών, όπως η υποπλασία, η απλασία και η ασυμμετρία, είναι συνήθως συγγενείς και αποτελούν αιτία σημαντικής ψυχολογικής επιβάρυνσης για τις γυναίκες.
  • Η χαλάρωση και η πτώση των μαστών μετά από εγκυμοσύνη και θηλασμό ή μεγάλη απώλεια βάρους, μπορούν επίσης να βελτιωθούν με την αυξητική των μαστών με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης σε συνδυασμό με ανόρθωση των μαστών
  • Τέλος, σε περίπτωση αφαίρεσης τμήματος ή ολόκληρου του μαστού για νόσους όπως ο καρκίνος, η αποκατάσταση με ένθεμα δημιουργεί ένα μαστό που ταιριάζει με τον ετερόπλευρο υγιή μαστό.

 

Διάρκεια επέμβασης: 1 –1,5 ώρες.

 

Τύπος αναισθησίας: γενική αναισθησία.

 

Νοσηλεία: 24 ώρες

 

Επέμβαση με χρήση ενθεμάτων

Πάντα μαζί με τη γιατρό, θα αποφασίσετε το είδος, το σχήμα και το μέγεθος του ενθέματος που θα χρησιμοποιηθεί, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το αρχικό σχήμα και μέγεθος των μαστών.

Τα ενθέματα φυσιολογικού ορού έχουν το μειονέκτημα ότι μπορεί να σπάσει η εξωτερική μεμβράνη σιλικόνης, με αποτέλεσμα να χυθεί ο ορός στους ιστούς και να «αδειάσει» το στήθος αιφνίδια.

Αντιθέτως, τα νέας γενιάς ενθέματα σιλικόνης περιέχουν ειδικά πολυμερισμένη «συνεκτική» (cohesive) σιλικόνη που κάνει την υφή τους εξαιρετικά μαλακή και ελαστική, ενώ δεν υπάρχει πιθανότητα διαφυγής σιλικόνης στους ιστούς, ακόμα και μετά από τραυματισμό ή ρήξη του περιβλήματος.

Μακροχρόνιες έρευνες δεν παρουσίασαν καμία συσχέτιση της εμφάνισης καρκίνου μαστού με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.

Η καθηγήτρια κ. Κακαγιά, χρησιμοποιεί μόνο ενθέματα αρίστης ποιότητας, πλήρως και διεθνώς πιστοποιημένα  για την ασφάλειά τους.  

Η τοποθέτηση του ενθέματος μπορεί να πραγματοποιηθεί με τομή στην υπομάστια πτυχή κάτω από το μαστό, ή γύρω από το κάτω μισό της θηλαίας άλω. Οι τομές γίνονται κατά τρόπο ώστε η ουλή να είναι ελάχιστη.

Ανάλογα με το πάχος του υποδόριου ιστού, το ένθεμα τοποθετείται σε μια θήκη που σχηματίζει η χειρουργός κάτω από το μαζικό αδένα ή, σε πολύ λεπτές ασθενείς, κάτω από τον θωρακικό μυ, και στη συνέχεια σταθεροποιείται στη θέση του.

Η αυξητική μαστών συνδυάζεται με ανόρθωση μαστών, κοιλιοπλαστική μετά από εγκυμοσύνη (mommy makeover) και λιποαναρρόφηση.

 

Μετά την επέμβαση

  • Φοράτε τον ειδικό επίδεσμο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες
  • Αφαίρεση ραμμάτων σε 2 εβδομάδες
  • Φοράτε τον ειδικό στηθόδεσμο για τουλάχιστον 3 μήνες
  • Η περιποίηση των τομών με μασάζ και κρέμα μπορεί να αρχίσει μετά την αφαίρεση των ραμμάτων
  • Αποφυγή φυσικής άσκησης, κυρίως ανύψωσης των χεριών για 3 εβδομάδες
  • Αποφυγή σπορ για 3 μήνες
  • Ο έλεγχος του μαζικού αδένα είναι εφικτός τόσο με υπέρηχο όσο και με μαστογραφία γιατί η πρόθεση δεν περιορίζει τα ακτινολογικά ευρήματα.

 

Εναλλακτικές μέθοδοι αύξησης του στήθους           

Για ασθενείς που επιθυμούν αύξηση του μεγέθους των μαστών χωρίς τη χρήση ενθέματος, υπάρχει η εναλλακτική λύση της χρήσης του αυτόλογου λίπους. Το λίπος λαμβάνεται από την ίδια τη γυναίκα με λιποαναρρόφηση από περιοχές όπου είναι ανεπιθύμητο και στη συνέχεια μεταφέρεται στους μαστούς. Η μέθοδος αυτή έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν προηγηθεί προετοιμασία με χρήση αντλίας κενού που εφαρμόζεται εξωτερικά στους μαστούς για 3-6 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της νύχτας (σύστημα BRAVA). Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Copyright © 2018 Aesthiplasty.com

Search