Λιποαναρρόφηση

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Η λιποαναρρόφηση είναι μια τεχνική με την οποία εξαφανίζεται το περιττό εντοπισμένο λίπος από περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, η μέση, τα γόνατα, οι μαστοί, ο θώρακας, το σαγόνι και το εφήβαιο.

Οι κλασσικές μέθοδοι λιποαναρρόφησης έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια τόσο από άποψη τεχνικής, όσο και τεχνολογίας του σχετικού εξοπλισμού. Το λίπος που αναρροφάται μπορεί με ασφάλεια να τοποθετηθεί σε άλλα σημεία του σώματος του ίδιου το ασθενή, όπως στο πρόσωπο και τις ρυτίδες, τα χείλη και γενικά όπου επιθυμείται η αύξηση όγκου και η τεχνική αυτή ονομάζεται «λιπογλυπτική».

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι καμιά μέθοδος λιποαναρρόφησης δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη σωστή διατροφή και την άσκηση. Τα λιποκύτταρα αφαιρούνται μόνιμα, όμως η υπερβολική πρόσληψη τροφής μπορεί να προκαλέσει υπερτροφία των υπόλοιπων λιποκυττάρων στο σώμα.

Ενδείξεις

  • Εντοπισμένη εναπόθεση λίπους που δεν ανταποκρίνεται σε δίαιτα ή στοχευμένη σωματική άσκηση
  • Διαταραχές της κατανομής του λίπους σε κοιλιά, μέση, μηρούς, γλουτούς, γόνατα, εφήβαιο, μαστούς (και γυναικομαστία στους άνδρες), βραχίονες, πρόσωπο, σαγόνι, λαιμό.
  • Ανωμαλίες όγκου μετά από λίφτινγκ.

 

Διάρκεια επέμβασης: Ανάλογα με την περιοχή/ τις περιοχές από 1 έως 5 ώρες.

 

Τύπος αναισθησίας: τοπική για μικρές διορθώσεις, γενική για μεγαλύτερες.

 

Δεν απαιτείται νοσηλεία για μικρές λιποαναρροφήσεις, νοσηλεία 1 ημέρας για μεγαλύτερες.

 

Επέμβαση

Στις περιοχές που θα υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση, γίνεται έγχυση ενός ειδικού διαλύματος για αναισθησία και πρόληψη της αιμορραγίας. Από μια ή περισσότερες μικροσκοπικές τομές, εισάγεται ένα ειδικό εργαλείο που ονομάζεται κάνουλα. Με παλινδρομικές κινήσεις της κάνουλας σπάνε τα λιποκύτταρα και αναρροφώνται από τη συσκευή της λιποαναρρόφησης με αρνητική πίεση. Οι ουλές από τα σημεία εισόδου της κάνουλας  σε λίγο καιρό είναι αόρατες.

 

Μετά την επέμβαση

  • Φοράτε τον ειδικό επίδεσμο υποστήριξης για 2 εβδομάδες, για την κοιλιά 3 εβδομάδες
  • Τα ράμματα αφαιρούνται σε 10-14 ημέρες.
  • Μασάζ στην περιοχή μετά την αφαίρεση του επιδέσμου
  • Ελαφρά άσκηση σε 2-3 εβδομάδες
  • Αποφυγή έντονης άσκησης για 4-8 εβδομάδες
  • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο/ τεχνητό μαύρισμα για 6 μήνες, μετά προστασία με αντηλιακό με SPF 50.

Copyright © 2018 Aesthiplasty.com

Search